Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

SAYIŞTAY KARARLARI

SAYIŞTAY DAİRE KARARLARI

  • Kamu kurumlarının harcama noktasındaki denetim mekanizması Sayıştay’dır. Haliyle özellikle harcama yetkilisi/gerçekleştirme görevlisi olarak görev alanlar ya da bu birimlerde çalışan kişilerin her gün bakması gereken yerlerden birisi burasıdır. Çok sıklıkla karar yüklenmemekle birlikte özellikle Sayıştay’ın harcamalara dair bakış açısını görmek açısından önem arz etmektedir. Erişmek için TIKLAYINIZ.

SAYIŞTAY KAMU İDARELERİNİN DENETİM RAPORLARI

  • Sayıştay Başkanlığı, genel bütçe, özel bütçe, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, sosyal güvenlik kurumları, mahalli idareler ve diğer kamu idareleri olmak üzere her yıl olağan denetimlerine ilişkin raporlarını kamuoyunun erişimine açmaktadır. Bu raporlarda yer alan bulgular ve bulguların dayandığı mevzuat ile diğer usuller yaptığınız işe emin olun rehberlik edecektir. Sayıştay’ın bu yıl size sormadığı bir konu seneye sormayacağı anlamına gelmez. Raporları incelemeniz önemle önerilir. Erişmek için TIKLAYINIZ.

SAYIŞTAY KAMU PERSONEL REJİMİ

  • Uzman Denetçi Ömer DURAN'ın hazırladığı Kamu Personel Rejimi Notları'na bakabilirsiniz. Erişmek için TIKLAYINIZ.

SAYIŞTAY TEMYİZ KURULU KARARLARI

  • Yukarıda yer verilen daire kararları itiraza açıktır. Sayıştay’ın daire kararlarına itirazlar Temyiz Kurulunda karara bağlanmaktadır. Bu noktada, temyiz kurulu kararlarını da incelemek son derece önemlidir. Erişmek için TIKLAYINIZ.